Comença el semestre! Presentació al Fòrum de l’assignatura “Introducció a l’empresa”(Feb 2017)

22.02.2017 18:19

Benvolguts i benvolgudes estudiants,

Primer de tot vull donar-vos la benvinguda a tots/es a l’assignatura Introducció a l’Empresa.

El meu nom és Amal i sóc la responsable de la vostra aula en aquesta assignatura.

El camí de l’aprenentatge a distància, encara que amb ordinador i bons materials, requereix d’un gran esforç per part de l’estudiant. Els consultors, així com la resta de l’equip humà estem per a recórrer aquest camí amb vosaltres, compartir el vostre entusiasme i donar-vos suport en tot moment, però especialment quan trobeu dificultats. A l’aula comprovareu que podem funcionar com una autèntica comunitat virtual i compartir problemes, solucions i descobriments.

Al tauler del professor aniré facilitant informacions i pautes per al seguiment del curs; és necessari que el reviseu periòdicament per estar puntualment informats.

En aquests primers dies heu de fer primer una lectura detallada del pla docent a través del qual podreu fer-vos una idea genèrica d’allò que veurem al llarg del semestre. Feu una lectura dels objectius generals i dels mòduls en que es divideix l’assignatura.

Per a qualsevol dubte que us pugui sorgir en relació als continguts de l’assignatura podeu enviar-me un missatge a la meva bústia, però aquella informació que considereu que pot ser d’interès general per a la resta del grup, la podeu enviar al Fòrum de l’assignatura. Si algú creu que té la resposta a les preguntes que es plantegen que no dubti en contestar. El Fòrum és un bon recurs per a la transmissió de coneixements i us animo a usar-lo.

Les guies d’estudi i les avaluacions continuades les tindreu sempre a la vostra disposició al Calendari. Aneu-ho consultant, de totes maneres us ho aniré recordant.

Voldria donar-vos un consell: enfoqueu el vostre treball en aquesta assignatura orientats a aprovar-la per l’avaluació continuada. És molt més aconsellable –tant per aprovar-la com per aprendre!- que planifiqueu la vostre feina per tal d’aprovar el curs mitjançant l’avaluació continuada (AC’s).

Abans d’acomiadar-me vull que sapigueu que estic a la vostra disposició per ajudar-vos a superar amb èxit l’assignatura i en aquest sentit, si teniu qualsevol dubte, per menut que sigui, em podeu lliurar un missatge a la meva bústia.

Per anar coneixent-nos i fer ús del fòrum, us agraïria que us anéssiu presentant.

Sols explicar una mica si és el vostre primer semestre a la UOC, quins estudis esteu fent i què us motiva a cursar aquesta assignatura!

Espero les vostres aportacions!

Salutacions,

Amal

Amal Elasri Ejjaberi
Consultora d’Introducció a l’Empresa
Estudis d’Economia i Empresa
Universitat Oberta de Catalunya

 

23.02.2017 18:11

Benvolguts i benvolgudes,
Visc a Manresa, des de fa cinc anys. Per bé que no de manera contínua us puc dir que fa molts anys ja de la meva primera matrícula a la UOC. El febrer de l’any que ve en farà 20!

M’he apuntat a aquesta assignatura i més en concret al grau per els motius de una certa immediatesa que entre que l’edat i entre que el sedentarisme (treballo en una deixalleria apuntant matrícules de vehicles que vénen i escombrant i només unes dotze hores a la setmana) que apreten de valent a n’aquesta meva edat a punt de fer els cinquanta motiven com us deia una impetuosa necessitat de reditatge acadèmic (mirant de convalidar el que ja tenia fet a la UVic, jo que soc de Tona, un poblet, també d’Osona) i que m’haurien de valdre a l’hora de, compaginant feina, estudis i cursos del SOC pugui accedir a una mena de tasques més enriquidores com, certament, i molt bé heu dit moltes de vosaltres s’hauria de donar en aquest ambient de l’aula 3.

Per bé que no us discutiré una acepció vostra de la meva “estupidesa” en voler cursar un Grau universitari tan carregós com són els del Pla Bolonya i a la meva edat i sense una feina estable, us apuntaré que un je ne sai quoi? (un no sé què?) m’ha dut a una, des que tenia vint-i-un o vint-i-dos anyets (diagnosticada oficialment al servei de Psiquiatria Aguda de Santa Coloma d’Agramanet) malaltia mental o transtorn sever; i, sí que us diré, també, i en contrapartida que identifico aquesta assignatura i ja me’n desenganyarà algú… –espero que abans de l’examen o la primera PAC-, identifico amb la que també a primer curs es feia a empresarials i que acostumava a dur un títol com el de Organització i Administració d’Empreses, molt aplicable al fer volar coloms… que només el temps ens dirà a cadascú si amb èxit o fracàs, nostres i o de l’equip docent ens durà a una practicitesa (una vessant pràctica i doncs econòmicament fructuosa… i de promoció a la feina! hehe allà a la Deixalleria!…)
Doncs això, que molt d’ànims i a reveure.

També m’han fet apuntar a una altra assignatura d’un altre grau, el de Humanitats i que duu per títol el de “antropologia social (i cultural)” i que adjunta un llibre que diu: “Para Raros, nosotros!” o sigui que molt fricky tot plegat.

Molta sort a tots i a totes, Josep Salvans Arola

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s