Una última consideració allà abans de marxar-ne

12.12.2016 17:54

Benvolgut Josep,

Les diverses transformacions que ha tingut la UVIC en les últimes dècades han estat importants, i ara des de fa un temps és una universitat privada que està lluitant per estabilitzar-se dins del món universitari.

Sobre la curiositat dels pressupostos Generals, t’haig de dir que van haver-hi diverses empreses que en el seu dia, i ja fa uns quants, van aprofitar la vinentesa dels tipus d’interès per aconseguir una bona rendibilitat, tot i que personalment trobo que assumint un risc elevat, ja que aixó de jugar amb Hisenda no sempre surt bé.

Gràcies per les teves aportacions Josep!

De moment aquest fòrum si no fos pel Josep, no tindria gaire moviment, així que us animo a totes i a tots a fer les vostres aportacions!

Eugeni Diaz Tellez
Tutor Grau de A.D.E.
Estudis d’Economia i Empresa
Universitat Oberta de Catalunya
ediazt@uoc.edu

Universitat Oberta de Catalunya

Aquest missatge s´adreça exclusivament a qui va destinat i pot contenir informació privilegiada o confidencial i dades de caràcter personal, la difusió de les quals és regulada per la Llei orgànica de protecció de dades i la Llei de serveis de la societat de la informació. Si no sou la persona destinatària indicada (o la responsable de lliurar-lo a qui va destinat), no heu de copiar aquest missatge ni lliurar-lo a tercers per cap concepte. Si heu rebut aquest missatge per error o l´heu aconseguit per altres mitjans, us demanem que ens ho comuniqueu immediatament per aquesta mateixa via i l´elimineu irreversiblement.

Abans d´imprimir aquest missatge electrònic penseu en el medi ambient.

— Missatge original de Josep Salvans Arola (jsalvansa@uoc.edu) per a Fòrum Assessorament enviat el 12.12.2016 11:41

De les que us vull convidar aviat. Tan aviat com… ara! Podeu haver deduït… bé podríeu pensar que soc un mentider (que poc se’n falta) i per més que ho eviti, i de cares a que com en aquell anunci del 3/24 no se’t caiguin els pantalons a terra (tot i que em sembla que era de Catalunya Informació, la ràdio vull dir) us diré que no n’acostumo a dir de mentides.

És ben cert però que hi ha qui em vol mal. I tot i que no intencionadament acostumo a mirar d’anar a resar les vespres el dilluns, no sé ni recordo de quina setmana de la Litúrgia de les hores en la que es diu (i recita) “… i faré dels teus enemics l’escambell dels teus peus…” Doncs endavant!

Deia que no té perquè no ésser doncs franca la manifestació meva de que havia cursat Ciències Empresarials a la antiga UB… ai! l’antic Centre Adscrit de Vic de la UB ara UVic, en matèries i asserveracions que podem discutir… doncs. tan bon punt com algú s’hi manifesti interssat, la qual cosa estalviarà feina a tothom, uns a escriure i els altres allegir -i resultaria poc econòmic, hehe- però sí que us diré que al torn de vespre dels estudis, a voltes feien xerraddes, amb més o menys èxit i orientades a uns o altres estudis, com els llavors acabats de inaugurar estudis d’ADE a la pròpia UVIC i això havia de ésser cap al 2003-04 o una miqueta abans que tampoc trobo ara que tringui massa importància, xerrades a les que se’ns era convidats de participar si no hi havia quòrum dels estudiants del dematí i els estudis que li’ns eren propis al debat, i va venir un païo em sembla que era de Girona i vam anar a perdre el temps a les vuit del vespre.

Aquell senyor va estar explicant els pressupostos del Govern Central. Los Presupuestos Generales del Estado. I quan va haver acabat i s’havia anat acerciorant que la majoria dels assistents no érem de ADE, que tampoc és que, certament, hi haguera massa gent, va comentar entre d’altres coses també que aquesta matèria dels pressupostos, era, al menys llavors de caire disciplinar per a tots els interessats de la mateixa manera que els estudiant de CCEEmpresarials estudiaven el Pla General Contable.

Val a dir que no va entrar , l’home en comparatives, ni discriminatòries ni pejoratives, però és ben cert que tots allà ens vem trobar enmig de l’embranzida de la novetat d’aquests estudis que ara gosarem (o no?) de iniciar. Per exemple va dir que si l’estat es retardava en el retorn de l’IVA pagaria un set per cent (7%). M’explico: si pagaves més IVA del que et tocava, l’Estat retornava l’import de l’excés amb uns interessos de demora del 7%. I va dir “la qual cosa…” en els temps que corrien no era gens menystenible i tota una oportunitat (com ho seria ara per altra part).

De totes maneres només era per abandonar el decaigut tema de la AEP que tan poca participació… per altra part també com la meva intervenció… i a banda del requeriment auscultatori del senyor Eugeni sobre el que tinc que dir jo  en aquests “aledanyus” d’ara i avui res més a comentar fins que s’iniciï l’aula interna, dels ja matriculats, al campus virtual, amb perfil propi “d’Estudiant d’ADE”.

Cordialment, Josep Salvans Arola

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s